nieuwe-rhodos-zwembad-4

Aanschaf

Uw eigen zwembad kopen
Natuurlijk droomt u ook over een eigen zwembad in uw tuin. Heerlijk ongestoord genieten met uw gezin en/of vrienden op een warme zomerse dag bij uw eigen zwembad. Maar voor het zover is zijn er diverse mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Een zwembad kan gemaakt worden van verschillende materialen. Alle materialen hebben specifieke eigenschappen, voor- en nadelen en natuurlijk ook een prijskaartje. Voordat u een zwembad gaat kopen, moet u goed geïnformeerd zijn. Er zijn enkele zaken die u van te voren dient te bepalen:


Een binnen- of een buitenbad?
Een tijdelijk of permanent bad?
Welke vormen spreken u aan?
Welke afwerking heeft u voor ogen?
Hoeveel ruimte heeft u?
Wat is uw budget?

Een zwembad aanleggen of laten aanleggen is een investering. Zoals bij alle investeringen die u doet, of het nu om een auto of om een keuken gaat, moet ook hier goed over nagedacht worden. Er zijn veel aspecten waar u bij stil moet staan. Daarom vindt u hieronder diverse punten verder uitgewerkt om u alvast op weg te helpen. Maar ook na het lezen van deze punten adviseren wij, vaar niet blind op de eerste de beste aanbieding alleen omdat deze mooi praat of veel korting geeft, maar laat u uitgebreid adviseren en maak een wel overwogen beslissing. Wij zullen u zo goed mogelijk proberen te adviseren via deze website en in onze showroom.

Budget:
Voordat u de keus maakt welk type of model zwembad u wilt kopen is het in eerste instantie erg belangrijk om na te denken wat u uit wilt geven aan het zwembad. Het ligt voor de hand dat u voor een tijdelijk zwembad veel minder geld hoeft te betalen dan voor een permanent binnenbad. Overleg daarom eerst thuis over het budget en laat u dan voorlichten, wij kunnen dan veel doelgerichter met u meedenken.

Permanent/tijdelijk:
Bij een tijdelijk zwembad denken we al snel aan een rond zwembad dat u vrij op de grond in de tuin plaatst. Het voordeel is dat u in het najaar en winter de tuin geheel vrij hebt en geen “obstakel” in uw tuin heeft. Als u een permanent zwembad wilt aanleggen, dan kunt u alle modellen en materialen gebruiken. Of het nu rond, ovaal, achtvorm, rechthoekig of een vrije vorm is, alles is te verwezenlijken.

Binnen of buiten:

Als u de keus maakt voor een permanent zwembad is er ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een binnenbad of een buitenbad. Het grote voordeel van binnen zwemmen is dat u dit het hele jaar door kan doen en niet meer afhankelijk bent van het Nederlandse weer. Echter bij het kopen van een binnenbad komt veel meer kijken. Ook het financiële plaatje zal behoorlijk hoger uitvallen. Als tussenoplossing kunt u ook kiezen voor een verrijdbare overkapping: buiten zwemmen met mooi weer en als het regent schuift u de overkapping dicht!

Materiaal:

Ook moet er een keuze gemaakt worden in het soort materiaal dat u wilt gaan gebruiken. Voor een buitenbad wordt de keus voor een polyesterbad of een foliebad veel gemaakt. Deze materialen zijn daar uitermate geschikt voor en kunnen tegen de soms strenge winters in Nederland. Voor een binnenbad kunt u naast het polyester en folie ook nog de keus maken voor een betegeld bad. Dit materiaal wordt buiten minder gebruikt omdat er altijd het gevaar bestaat van het kapot vriezen.

Model:
Bijna alle modellen zijn tegenwoordig te krijgen of te maken. Van rond tot rechthoekig en van ovaal tot vrije vorm, alles is te realiseren. Bekijk wat bij u het beste in het tuinplan valt. Houdt er wel rekening mee dat een bad met een vrije vorm moeilijker is af te dekken.

 

Als u het een en ander op een rijtje heeft voor uzelf, maak dan een afspraak met ons en leg uw ideeën voor. Wij zullen dit eventueel nog aanvullen met eigen ideeën en zo tot een goed plan komen.

Breng een bezoek aan onze showroom 

Openingstijden

Maandag 9:00 - 17:30 Donderdag 9:00 - 17:30
Dinsdag 9:00 - 17:30 Vrijdag 9:00 - 17:30
Woensdag 9:00 - 17:30 Zaterdag 9:00 - 17:00

Ma t/m Do 's avonds op afspraak geopend


Adresgegevens

Zuiderzeestraatweg 241 OLDEBROEK
0525 - 631618
info@rhodos.nl

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
route hier naartoe